Κοντεύω να κλείσω 6 μήνες από την τελευταία ΧΜΘ και ένα χρόνο από το χειρουργείο. Δεν είμαι καλά. Είμαι σίγουρα καλύτερα απ' ότι πριν ένα χρόνο αλλά όχι καλά. Διάφορα δερματικά από τις ΧΜΘ, πόνοι στις αρθρώσεις, ειδικά στο καλό πόδι που τραβάει το βάρος από το δεξί.
Με αφορμή ένα γάμο, άφησα τον εαυτό μου να ρωτήσει "γιατί εγώ;" ενώ είχα πειστεί να λέω "γιατί όχι εγώ;". Είδα γύρω μου κόσμο κάθε ηλικίας να είναι καλά. Να περπατάει, να χορεύει, να σηκώνεται από τις καρέκλες, να γελάει. Και μετά κοιτάζω το εξάνθημα στο χέρι μου, στηρίζομαι στο τραπέζι για να σηκωθώ, καταπίνω ένα παυσίπονο και περπατάω αργά μέχρι το αμάξι.
Ξέρω ότι είναι λάθος οι σκέψεις μου. Γιατί εγώ και όχι κάποιος άλλος... Σε κανέναν δεν αξίζει ο πόνος και η ταλαιπωρία που πέρασα και συνεχίζω να περνάω. Λέω σε φίλους πότε πότε ότι ακόμη και τον σημερινό μου πόνο αν τον είχε κάποιος άλλος θα περνούσε τη μέρα του στο κρεβάτι. Αλλά εγώ έχω δει περισσότερο πόνο, και το κρεβάτι το χόρτασα.
Συγγνώμη αλλά μου βγαίνει το παράπονο.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011
Τρίτη 3 Μαΐου 2011
22agustos
Τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο, στα “trending topics” του twitter είναι ο μακαρίτης Θανάσης Βέγγος -να είναι καλά εκεί που πάει- το μάτι μου έπεσε σε ένα άλλο από τα πολυσυζητημένα θέματα του social network, το #22agustos. Με τα λίγα μου τουρκικά και λίγο ψάξιμο σε τουρκικές εφημερίδες και ειδησεογραφικά site (Sabah, Zaman, CNN turk) κατάλαβα ότι στη γείτονα χώρα, στις 22 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η εισαγωγή νέων διαδικτυακών φίλτρων. Με το πρόσχημα της ασφάλειας και της προστασίας των παιδιών από πορνογραφικό υλικό, η κυβέρνηση θα επιβάλλει την επιλογή ενός εκ των 4 φίλτρων με συγκεκριμένη διαβάθμιση από "παιδικό" έως "standard". Με τον τρόπο αυτό ισχυρίζεται ότι θα κρατήσει τις ακατάλληλες ιστοσελίδες μακριά από τα ακατάλληλα βλέμματα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και το "standard" δε σημαίνει ξεκλείδωτο, αλλά παραμένει ένα φίλτρο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση το οποίο θα περιορίζει την πρόσβαση στις σελίδες που αυτή αποφασίζει. Έτσι, ανάλογα με το ποιος κυβερνά μπορεί ξαφνικά ο καθένας να μπαίνει στη μαύρη λίστα. Με τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο να υποστηρίζονται από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα να λειτουργούν ως μέσα συντονισμού των κινητοποιήσεων αλλά και προβολής τους στο δυτικό κόσμο, εγείρονται ερωτηματικά ως προς το εάν η Τουρκία αναζητά απλώς ένα πρόσχημα για να χτίσει ένα τείχος ανάμεσα στο λαό της και τις φιλελεύθερες ιδέες που επωάζονται μέσα στο διαδίκτυο. Έχει ήδη διευκρινιστεί ότι η παράκαμψη του φίλτρου ή η προσπάθεια για κάτι τέτοιο θα θεωρείται αδίκημα, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ θα πρέπει να συμμορφώνονται αλλιώς θα θεωρούνται συνεργοί. Οι αντιδράσεις στο τουρκόφωνο twitter είναι έντονες, με χαρακτηριστικά tweet να μιλούν για το θάνατο του ελεύθερου internet, να ψάχνουν μια ελεύθερη χώρα να μεταναστεύσουν, να βλέπουν τα φίλτρα στο internet ως προάγγελο των φίλτρων στη ζωή.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)