Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

Οικονομία

Έστω ένας Έλληνας 25 ετών. Έχει κάνει πολλά μαθήματα για να δώσει Πανελλήνιες, έχει μπει στο Πανεπιστήμιο, έχει αποφοιτήσει. Δούλεψε λίγο από εδώ κι από εκεί, και μια μέρα τον έβαλαν σε μια δουλειά από την οποία δεν παίρνει φράγκο. Ψέματα. 8.71 ευρω το μήνα. Έτυχε δε η δουλειά αυτή να είναι στο αντικείμενό του. ΆΛλους, τους βάζουν να φτιάχνουν καφέδες. Πως ζει; Παρασιτεί για έναν ολόκληρο χρόνο επάνω στην οικογένειά του. Πάνω που το έχει σιχαθεί και έχει δει την αξία των χρημάτων που κερδίζει ο ίδιος, τον υποχρεώνεις να γίνει πάλι ανήμπορος και άπορος. Βοηθάει κάτι τέτοιο την οικονομία; Ή μήπως δεν θα παίζει ρόλο η αποχή του από το επάγγελμά του για ένα χρόνο, ειδικά όταν σχετίζεται άμεσα με την τεχνολογία;
Είναι ένα λάθος στη ρίζα του συστήματος. Δεν πειράζει όμως. ΓΙατί συντηρεί χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα. ΤΗ χώρα με τη μεγαλύτερη αναλογία μόνιμων αξιωματικών σε σχέση με τον πληθυσμό της στην ΕΕ.

4 σχόλια:

Haris είπε...

Μιλάς για τον στρατό έτσι; Και καλά τα λες. Νιώθω μαλάκας, με την τρανταχτή έννοια της λεξης, που πήγα στρατό.

Εκτός του ότι συντηρούνται χιλιάδες οικογένειες απ' τον στρατό, προσφέρει και κάτι χοντρές μίζες, πειρασμοί μεγάλοι για τους "μεγάλους".

Moloch είπε...

Μα φυσικά για το στρατό μιλάω. Αισθάνομαι ότι πετάω λεφτά, πέρα από χρόνο...

zero2one είπε...

Απλά άλλη μια τραγική πραγματικότητα που πρέπει να βιώσει ο κάθε άρρεν Έλληνας. (χαμένος χρόνος και χρήμα δικό του και του κράτους, και πάλι δικό του δηλαδή).

Υπόμεινέ το στωικά και με προσοχή. Ίσως είναι το πιο ασφαλές που μπορείς να κάνεις.

Αν έχεις τώρα λίγο χρόνο να σκεφτείς ψύχραιμα για το μέλλον πάντως, είναι καλό. Από τα λίγα καλά.

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優