Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007

Φως! Περισσότερο φως!

Πολλή ζέστη βρε παιδιά. Και χωρίς κλιματιστικό ακόμη χειρότερα. Θα κάτσω σπίτι λες, με κλειστά πατζούρια να κρατάνε τη δροσιά. Πτώσεις τάσης, μικροδιακοπές ρεύματος αλλά και τηλεφώνου δεν σ’ αφήνουν να το χαρείς. Πέφτει το ίντερνετ, σβήνουν τα μηχανήματα. Φαντάσου να είχα και air-condition λες… Και ακούς την ανακοίνωση, ποια ανακοίνωση δηλαδή την έκκληση της ΔΕΗ για να μην χρησιμοποιούμε όλες τις συσκευές μαζί και σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Με 40 βαθμούς έξω, θέλεις το air-condition σου για να μη λιώνεις, θέλεις την κουζίνα σου για να μαγειρέψεις, τον υπολογιστή για δουλειές, άντε και την τηλεόραση για να βλέπεις τι γίνεται έξω. Πως έρχεται τώρα η ΔΕΗ και σου λέει να κλείσεις τα μισά λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου της; Συγγνώμη δηλαδή υπέγραψα πουθενά που να λέει «Ξέρετε κύριε οι υπηρεσίες μας παρέχονται από τους 10-30 βαθμούς Κελσίου;». Έπρεπε να έχετε φροντίσει να δουλεύουν τα πάντα αγαπητοί εφόσον ξέρατε καιρό τώρα ότι πλησιάζουν οι ζέστες και ο κόσμος χρειάζεται ρεύμα.
Δε λέω ότι πρέπει κι εμείς να δουλεύουμε τα πάντα στο φουλ. Δεν το κάνουμε άλλωστε. Ωστόσο θεωρώ ότι δεν είναι δική μου ευθύνη. Ο μονοπωλιακός χαρακτήρας της ΔΕΗ δεν σημαίνει ότι δεν παραμένω πελάτης της. Ένας πελάτης ο οποίος πληρώνει για μια υπηρεσία-προϊόν και απαιτεί να το έχει ανεξαρτήτως συνθηκών, εκτός βέβαια από ακραίες καταστάσεις που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν. Τον καύσωνα όμως τον περιμέναμε. Πόσο περίπλοκος μπορεί να ήταν ο προληπτικός σχεδιασμός ή στο κάτω κάτω η εξαγορά ενέργειας από γειτονικές χώρες; Αλλά όχι. Καλύτερα να μεταθέτουμε τις ευθύνες στον πελάτη. Σαν ελλατωματικό προϊόν που επιστρέφεις και σου λένε ότι εσύ το χάλασες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: