Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Ουστ

Σε φίλο που μένει στη Β’ περιφέρεια Αθήνας ήρθε ένα πρωί ένας προσωπικός φάκελος από το Υπουργείο Μεταφορών, με το όνομά του απ’ έξω. Τον άνοιξε όλο αγωνία να δει περί τίνος πρόκειται, μήπως ήταν για τίποτα σημαντικό βρε αδερφέ, κοτζάμ υπουργείο να στέλνει αλληλογραφία ειδικά σε εκείνον κάτι θα έγινε σου λέει.

Τι είχε μέσα; Το χάρτη συγκοινωνιών της Ανατολικής Αττικής σε νέα βελτιωμένη βερσιόν, με τη φωτογραφία του Λιάπη και ένα μήνυμα το οποίο πάνω κάτω έλεγε ότι χάρη στον ίδιο και το υπουργείο που εκείνος διαχειρίζεται, οι συγκοινωνίες έχουν αναβαθμιστεί. Σιγά μην ανακαλύψατε και τον τροχό. Δε λέω καλή δουλειά κάνατε, όχι όμως κάτι πέρα από αυτό που ΟΦΕΙΛΑΤΕ να κάνετε σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Τι ακόμη πρέπει να γίνει;

Α. Πυκνότερα δρομολόγια λεωφορείων, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές και εξασφάλιση πραγματοποίησής τους με απόλυτη ακρίβεια

Β. Εκπαίδευση των οδηγών, όχι μόνο σε ότι αφορά τη δουλειά τους αλλά και τη συμπεριφορά τους απέναντι στον επιβάτη. Για ότι πρόβλημα προκύπτει, να υπάρχει ένα γραφείο παραπόνων που θα βλέπει τα πράγματα από τη μεριά του επιβάτη και όχι του οδηγού. Είστε εταιρεία, είμαστε πελάτες σας. Το μονοπώλιο ουδείς αγάπησε.

Γ. Την καθιέρωση δρομολογίων μετρό, ανά μία ώρα σε 24ωρη βάση

Δ. Τη δημιουργία περισσοτέρων χώρων στάθμευσης γύρω από τους σταθμούς μετρό, με 24ωρη φύλαξη, έστω κι αν προϋποθέτει ένα χαμηλό αντίτιμο.

Ε. Να μην ξανακούσω στο μετρό «Ο ανελκυστήρας στο σταθμό Κεραμεικός είναι εκτός λειτουργίας, παρακαλούμε συνεχίστε προς Αιγάλεω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: